در آندوسکوپی چه چیزی مشخص میشود؟

در آندوسکوپی چه چیزی مشخص میشود؟


آندوسکوپی با بیهوشی یک ابزار پزشکی حیاتی است که به پزشکان اجازه می‌دهد تا به صورت دقیق و بدون نیاز به جراحی باز، داخل بدن بیماران را مشاهده و بررسی کنند. آندوسکوپی در کلینیک فوق تخصص گوارش در تهران به شناسایی و تشخیص بسیاری از شرایط و بیماری‌ها کمک می‌کند. در ادامه به صورت مفصل‌تر به مواردی که با آندوسکوپی مشخص می‌شوند، می‌پردازیم و پس از مطالعه کامل مقاله پاسخ سوال در آندوسکوپی چه چیزی مشخص میشود؟ را کامل دریافت خواهید کرد.

رزرو نوبت رایگان مشاوره ازکلینیک آندوسکوپی سپید

دریافت مشاوره سپید

در این مقاله چه موضوعاتی را می خوانیم؟

اگر هنوز سوالی دارید که پاسخ آن را در انتهای مقاله پیدا نکرده اید با مشاوران ما در تماس باشید.

۱. زخم‌های گوارشی

زخم معده و دوازدهه

زخم‌های معده و دوازدهه (روده کوچک) از جمله مشکلات رایج گوارشی هستند که به کمک آندوسکوپی با بیهوشی در مرکز آندوسکوپی و توسط دکتر فوق تخصص گوارش شناسایی شوند. این زخم‌ها معمولاً به دلیل عفونت باکتری هلیکوباکتر پیلوری یا مصرف طولانی مدت داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی (NSAIDs) ایجاد می‌شوند. آندوسکوپی به پزشکان امکان می‌دهد تا زخم‌ها را به طور دقیق مشاهده کنند و میزان شدت و وسعت آنها را ارزیابی نمایند.

۲. سرطان‌های گوارشی

سرطان معده

آندوسکوپی یک ابزار اساسی برای تشخیص سرطان معده در کلینیک گوارش سپید تهران است. این روش به پزشکان اجازه می‌دهد تا توده‌های مشکوک یا نواحی غیرطبیعی در معده را مشاهده کرده و از آنها نمونه‌برداری کنند. نمونه‌های به دست آمده برای بررسی بیشتر به آزمایشگاه ارسال می‌شوند تا نوع و مرحله سرطان تعیین شود.

مطالعه بیشتر  همه چیز در مورد سیروز کبدی

سرطان مری

آندوسکوپی همچنین در تشخیص سرطان مری بسیار مفید است. پزشکان می‌توانند نواحی مشکوک در مری را مشاهده کرده و نمونه‌برداری انجام دهند. این کار به شناسایی سلول‌های سرطانی و تعیین مرحله بیماری کمک می‌کند.

۳. بیماری‌های التهابی روده

بیماری کرون

بیماری کرون یک بیماری التهابی مزمن است که می‌تواند هر بخشی از دستگاه گوارش را تحت تأثیر قرار دهد، اما بیشتر در نواحی انتهایی روده کوچک و روده بزرگ دیده می‌شود. آندوسکوپی به پزشکان در کلینیک فوق تخصصی گوارش و به بهترین دکتر فوق تخصص گوارش امکان می‌دهد تا التهاب‌ها و زخم‌های موجود در روده را مشاهده کرده و بیوپسی‌های لازم را برای تأیید تشخیص انجام دهند.

کولیت اولسراتیو

کولیت اولسراتیو یک بیماری التهابی دیگر است که معمولاً روده بزرگ و رکتوم را تحت تأثیر قرار می‌دهد. آندوسکوپی به پزشکان اجازه می‌دهد تا شدت و گستردگی التهاب و زخم‌های موجود در روده بزرگ را بررسی کنند و نمونه‌برداری‌های لازم را انجام دهند.

۴. پولیپ‌ها و تومورها

پولیپ‌های گوارشی

پولیپ‌ها توده‌های کوچک غیرطبیعی هستند که می‌توانند در مخاط داخلی دستگاه گوارش رشد کنند. برخی از پولیپ‌ها خوش‌خیم هستند، اما برخی دیگر می‌توانند به سرطان تبدیل شوند. آندوسکوپی به پزشکان این امکان را می‌دهد تا پولیپ‌ها را شناسایی و در صورت لزوم آنها را بردارند.

تومورهای گوارشی

تومورهای گوارشی می‌توانند در هر بخشی از دستگاه گوارش ایجاد شوند. و شاید برایتان سوال باشید که در آندوسکوپی چه چیزی مشخص میشود؟ آیا تومورها نیز شناسایی خواهند شد؟
بله ، آندوسکوپی به پزشکان این امکان را می‌دهد تا تومورها را به طور دقیق مشاهده کرده و از آنها نمونه‌برداری کنند. این کار به تعیین نوع تومور و برنامه‌ریزی برای درمان کمک می‌کند.

۵. انسدادها و ناهنجاری‌های ساختاری

انسدادهای روده

انسدادهای روده می‌توانند به دلایل مختلفی از جمله تومورها، التهاب، یا پیچ خوردگی روده ایجاد شوند. آندوسکوپی به پزشکان این امکان را می‌دهد تا محل و علت انسداد را شناسایی کرده و اقدامات درمانی مناسب را انجام دهند.

دیورتیکول‌ها

دیورتیکول‌ها برجستگی‌های کوچکی هستند که می‌توانند در دیواره روده ایجاد شوند. این ناهنجاری‌ها معمولاً در روده بزرگ دیده می‌شوند و ممکن است باعث درد و مشکلات گوارشی شوند. آندوسکوپی به پزشکان این امکان را می‌دهد تا دیورتیکول‌ها را مشاهده و بررسی کنند.

مطالعه بیشتر  هپاتیت ب (B) چیست؟ علائم و تشخیص و درمان

۶. عفونت‌ها و التهابات

عفونت‌های باکتریایی

برخی از عفونت‌های باکتریایی مانند عفونت باکتری هلیکوباکتر پیلوری می‌توانند باعث زخم‌های معده و دوازدهه شوند. آندوسکوپی به پزشکان این امکان را می‌دهد تا عفونت‌های باکتریایی را شناسایی کرده و نمونه‌برداری‌های لازم را برای تشخیص دقیق انجام دهند.

التهاب‌های ناشی از بیماری‌های خودایمنی

بیماری‌های خودایمنی مانند بیماری کرون و کولیت اولسراتیو می‌توانند باعث التهاب‌های شدید در دستگاه گوارش شوند. آندوسکوپی به پزشکان این امکان را می‌دهد تا این التهابات را مشاهده کرده و شدت بیماری را ارزیابی کنند.

۷. خونریزی‌های گوارشی

خونریزی‌های معده و دوازدهه

خونریزی‌های گوارشی می‌توانند به دلایل مختلفی از جمله زخم‌ها، تومورها یا واریس‌های مری (وریدهای بزرگ شده) ایجاد شوند. آندوسکوپی به پزشکان این امکان را می‌دهد تا محل خونریزی را شناسایی کرده و اقدامات لازم برای توقف خونریزی را انجام دهند.

یکی دیگر از پاسخ های سوال در آندوسکوپی چه چیزی مشخص میشود؟ این است که منشا خونریزی های معده نیز با آندوسکوپی پیدا خواهد شد.

خونریزی‌های روده بزرگ

خونریزی‌های روده بزرگ می‌توانند به دلایلی مانند پولیپ‌ها، دیورتیکول‌ها یا سرطان روده بزرگ ایجاد شوند. آندوسکوپی به پزشکان این امکان را می‌دهد تا منبع خونریزی را شناسایی کرده و درمان‌های مناسب را انجام دهند.

۸. بیماری‌های صفراوی و پانکراس

سنگ‌های صفراوی

آندوسکوپی، به ویژه روش آندوسکوپی رتروگراد کلانژیوپانکراتوگرافی (ERCP)، به پزشکان این امکان را می‌دهد تا سنگ‌های صفراوی موجود در مجاری صفراوی را شناسایی و در صورت لزوم خارج کنند. این روش همچنین برای بررسی انسدادهای مجاری صفراوی که می‌تواند به دلیل سنگ‌ها، تومورها یا التهاب‌ها باشد، استفاده می‌شود.

پانکراتیت

پانکراتیت یا التهاب پانکراس می‌تواند به دلایل مختلفی از جمله مصرف زیاد الکل، سنگ‌های صفراوی یا عفونت‌ها ایجاد شود. آندوسکوپی کمک می‌کند تا وضعیت مجاری پانکراس بررسی شده و نمونه‌های بافتی برای تشخیص دقیق‌تر برداشته شوند.

۹. بیماری‌های کبدی

سیروز کبدی و واریس‌های مری

در بیماران مبتلا به سیروز کبدی، وریدهای مری ممکن است به طور غیرطبیعی گشاد شوند که به آن واریس‌های مری می‌گویند. این واریس‌ها می‌توانند به طور جدی خونریزی کنند. آندوسکوپی به پزشکان امکان می‌دهد تا این واریس‌ها را شناسایی کرده و در صورت نیاز اقدامات درمانی مانند بستن واریس‌ها را انجام دهند.

۱۰. اختلالات بلع

دیسفاژی

دیسفاژی یا اختلال در بلع می‌تواند به دلایل مختلفی از جمله تنگی‌های مری، تومورها یا اختلالات عصبی ایجاد شود. آندوسکوپی به پزشکان کمک می‌کند تا نواحی تنگ شده یا مسدود شده را شناسایی و در صورت لزوم آنها را گشاد کنند.

۱۱. بیماری‌های ریوی و تنفسی

آندوسکوپی برونشیال

آندوسکوپی برونشیال یک روش است که برای بررسی راه‌های هوایی و ریه‌ها استفاده می‌شود. این روش به پزشکان امکان می‌دهد تا عفونت‌ها، تومورها، التهاب‌ها و سایر ناهنجاری‌های ریوی را شناسایی کرده و نمونه‌برداری‌های لازم را انجام دهند.

مطالعه بیشتر  درمان فشار خون با تزریق بوتاکس

۱۲. مشکلات مربوط به معده و روده کوچک

بیماری سلیاک

بیماری سلیاک یک بیماری خودایمنی است که با مصرف گلوتن باعث التهاب و آسیب به روده کوچک می‌شود. آندوسکوپی با بیوپسی از روده کوچک می‌تواند به تشخیص این بیماری کمک کند.

سندرم روده تحریک‌پذیر (IBS)

اگرچه تشخیص IBS عمدتاً بر اساس علائم بالینی صورت می‌گیرد، آندوسکوپی می‌تواند به رد کردن سایر بیماری‌های مشابه مانند بیماری کرون و کولیت اولسراتیو کمک کند.

۱۳. ناهنجاری‌های مادرزادی

تنگی‌های مادرزادی

برخی افراد با تنگی‌های مادرزادی در دستگاه گوارش به دنیا می‌آیند که می‌تواند باعث مشکلات گوارشی شود. آندوسکوپی به پزشکان امکان می‌دهد تا این تنگی‌ها را شناسایی و در صورت نیاز گشاد کنند.

۱۴. توده‌ها و ضایعات مشکوک

لیپوم‌ها و تومورهای خوش‌خیم

آندوسکوپی می‌تواند به شناسایی توده‌ها و ضایعات خوش‌خیم مانند لیپوم‌ها (توده‌های چربی) کمک کند. اگرچه این توده‌ها معمولاً خطرناک نیستند، شناسایی و بررسی آنها برای اطمینان از عدم وجود خطرات بیشتر ضروری است.

۱۵. عفونت‌ها و انگل‌ها

عفونت‌های انگلی

برخی انگل‌ها می‌توانند به دستگاه گوارش حمله کنند و باعث بروز علائم شدید شوند. آندوسکوپی به پزشکان کمک می‌کند تا این عفونت‌ها را شناسایی و درمان مناسب را تجویز کنند.

عفونت‌های قارچی و ویروسی

عفونت‌های قارچی و ویروسی نیز می‌توانند با استفاده از آندوسکوپی شناسایی شوند. این روش به پزشکان امکان می‌دهد تا نمونه‌برداری‌های لازم را انجام دهند و نوع عفونت را تعیین کنند.

۱۶. بررسی وضعیت مخاط دستگاه گوارش

تغییرات پیش سرطانی

برخی تغییرات در بافت مخاط دستگاه گوارش می‌توانند به عنوان علائم پیش‌سرطانی شناخته شوند. آندوسکوپی به پزشکان این امکان را می‌دهد تا این تغییرات را شناسایی کرده و برای پیشگیری از سرطان اقدامات لازم را انجام دهند.

۱۷. اجسام خارجی

بلع اجسام خارجی

کودکان و برخی بزرگسالان ممکن است به طور تصادفی اجسام خارجی را ببلعند. آندوسکوپی یک روش سریع و موثر برای شناسایی و خارج کردن این اجسام خارجی است.

۱۸.تشخیص بیماری‌های مرتبط با اسید معده

بیماری ریفلاکس معده به مری یا GERD یک وضعیت شایع است که در آن اسید معده به سمت مری بازمی‌گردد، باعث سوزش سر دل و ناراحتی می‌شود. آندوسکوپی می‌تواند برای تشخیص و ارزیابی شدت GERD مفید باشد. با این روش، پزشکان می‌توانند تغییرات در مخاط مری را مشاهده کنند که ناشی از تماس مکرر با اسید معده است، و رفلاکس معده دارای عوارض خطرناکی ست که با آندوسکوپی میتوان آن را تشخیص داد و جلوگیری کرد.

آنچه در این مقاله خواندیم:

آندوسکوپی یک ابزار بسیار کارآمد و چندمنظوره است که به پزشکان اجازه می‌دهد تا به طور دقیق و غیرتهاجمی بسیاری از مشکلات داخلی بدن را شناسایی و درمان کنند. این روش به ویژه در تشخیص و مدیریت بیماری‌های گوارشی نقش حیاتی دارد.

همچنین آندوسکوپی در تشخیص معده درد عصبی نقش بسیار مهمی را در کلینیک فوق تخصصی گوارش ایفا میکند.

با استفاده از آندوسکوپی، پزشکان می‌توانند زخم‌ها، التهابات، تومورها، پولیپ‌ها و بسیاری از ناهنجاری‌های دیگر را شناسایی کرده و بهترین روش‌های درمانی را انتخاب کنند. در نتیجه، آندوسکوپی به بهبود کیفیت زندگی بیماران و افزایش شانس بهبودی آنها کمک شایانی می‌کند.
بهترین پزشکان فوق تخصص گوارش در کلینیک فوق تخصصی گوارش سپید تهران پاسخگوی سوالات شما برای درمان بیماری های گوارشی هستند

شماره تماس مشاوره رایگان :
09305576635
۰۲۱۸۸۵۹۶۳۲۵
۰۲۱۸۸۰۷۰۴۴۶
۰۲۱۸۸۰۹۰۵۸۳

5/5 - (2 امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *